Principalele caracteristici

Nibo Backup

Nibo Backup este un software gratuit pentru Windows, specializat in efectuarea automata a salvarilor de siguranta pentru datele importante.

Salvarile sunt efectuate intr-o structura organizata de directoare, fiind etichetate pe zile si ore. Recuperarea datelor dintr-o anumita zi si ora este rapida.

Aplicatia poate fi programata sa porneasca automat in zilele si la orele stabilite de utilizator. Poate fi utilizat programatorul propriu sau “Scheduled Tasks” din sistemul de operare Windows.

Nibo Backup sterge automat salvarile mai vechi de un anumit numar configurabil de zile. In felul acesta va asigurati ca aveti in permanenta spatiu disponibil pe dispozitivul de stocare.

Nibo Backup nu foloseste un format proprietar pentru compresia datelor. Acestea sunt compresate folosind formatul Zip64 si prin urmare pot fi deschise cu orice aplicatie compatibila. Arhivele create pot fi parolate pentru a asigura confidentialitatea si securitatea datelor.

O sarcina pentru backup reprezinta ansamblul format din directorul sau fisierul sursa, a destinatiei utilizate, a tipului si parametrilor de backup. Lista cu sarcini pentru backup poate contine multiple directoare sau fisiere sursa, diferite destinatii si tipuri de backup. Salvarea de siguranta nu este limitata la o singura sarcina.

Aplicatia trimite e-mailuri cu informatii utile referitoare la salvarile efectuate (status pentru succes, erori sau atentionari,salvare oprita de utilizator). E-mailurile de notificare ofera un control centralizat si riguros asupra operatiei de backup efectuata in mai multe locatii raspandite geografic.

Fisierele folosite de alt proces sau program pot fi salvate utilizandu-se Volume Shadow Copy Service.

Daca salvarea la distanta pe un server FTP esueaza, exista posibilitatea ca aplicatia sa reincerce trasmiterea pe serverul FTP dupa un interval de timp predefinit.

Inainte de a efectua o salvare de siguranta propriu zisa puteti efectua o simulare a acesteia. In felul acesta testati daca toate directoarele si fisierele vor putea fi salvate cu succes.

Sunt generate doua tipuri de fisiere log, la nivel de backup si la nivel de aplicatie. Logul la nivel de aplicatie inregistreaza evenimente generate de aplicatie si de actiunile utilizatorului. Logul la nivel de backup contine informatii despre salvarea propriu zisa. Fisierele log pot fi trimise pe e-mail si/sau pe servere FTP.

Aplicatia permite sa definiti actiuni externe care pot rula inainte si/sau la finalul salvarii pentru fiecare sarcina. Aceste actiuni pot fi programe, scripturi, fisiere .bat, care pot opri sau porni un serviciu, interactiona cu alte aplicatii sau servicii(spre ex. pentru a trimite un SMS printr-un comunicator GSM)

Pentru a accesa resurse din retea, programul Nibo Backup foloseste unitatile mapate. Daca o unitate de retea nu poate fi accesata (a fost demapata accidental, conexiuni wireless instabile etc) Nibo Backup incearca sa o remapeze inainte de a incepe salvarea.

E-mailurile de notificare pot contine informatii despre calculatorul pe care ruleaza aplicatia (Info Procesor, Sistem Operare, HDD, Retea). Informatii despre configuratia calculatoarelor pe care este instalata aplicatia va sunt accesibile centralizat, de la distanta.

Programul Nibo Backup a fost proiectat pentru o interactiune placuta si usoara cu utilizatorul. Actionand doar cateva click-uri puteti configura o noua sarcina si porni operatia de backup.

Aplicatia detecteaza lipsa de spatiu pe dispozitivul de stocare folosit ca Destinatie, verifica daca Sursa si Destinatia pot fi accesate si inregistreaza in fisierul log orice fisier/director ce nu poate fi salvat.

Folosind e-mailurile de notificare statusul salvarilor de siguranta efectuate in mai multe locatii raspandite geografic poate fi monitorizat de la distanta